Αλληλεγγύη στους Μαχόμενους Εκπαιδευτικούς

Κάθε χρόνο τους βλέπουμε με την αγωνία του φαντάρου στην πρώτη του μετάθεση, να αναζητούν την «τρύπα» που θα καλύψουν σε  κάποιο κενό, κάπου στην Ελλάδα για κάποιες ώρες με κάποια αμοιβή.

 Άνθρωποι που δεν μπορούν να σχεδιάσουν τη ζωή τους, να έχουν διεύθυνση και αριθμό το χειμώνα και μισθό το καλοκαίρι. Επιστήμονες  που δεν μπορούν να ακολουθήσουν την παιδαγωγική πορεία των μαθητών τους, να επενδύσουν πάνω στην πρόοδο και τις αδυναμίες τους από χρόνο σε χρόνο και από τάξη σε τάξη.

Είναι η τεράστια πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που η μνημονιακή – νεοφιλεύθερη πολιτική που επιβάλλουν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με τις εντολές της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, καταδικάζουν όχι μόνο τους ίδιους σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, αλλά και το εκπαιδευτικό τους έργο να γίνεται σε συνθήκες διεκπεραίωσης και πάντα με το μέτρο της διαθεσιμότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι για να διοριστούν δεν αρκεί μόνο το πτυχίο, αλλά θα χρειάζεται να φορτώνεται το βιογραφικό  με πρόσθετα προσόντα που απαιτούν χρόνο και χρήμα και μάλιστα ενώ αμφισβητείται η δυνατότητα αναγνώρισης της προϋπηρεσίας με δεδομένο ότι οι αμοιβές θα παραμένουν στα ίδια εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα.

Ο στόχος είναι προφανής:

 Τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, υποταγή για ένα κομμάτι ψωμί και μία θέση εργασίας, ατελείωτο κυνηγητό προσόντων και γενικευμένη διάσπαση του κλάδου ανάμεσα σε εργασιακά καθεστώτα, ειδικότητες και προϋπηρεσίες, ανταγωνισμός ανάμεσα σε συναδέλφους και αλληλοφάγωμα για μία θέση στον πίνακα διορισμού.

Φτάνει! Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι!

Δεν θα αφήσουμε τον οδοστρωτήρα των  μνημονιακών νόμων και επιταγών που «ζούν και κυβερνάνε» να ισοπεδώσει τις ζωές μας.

Ο αγώνας στην εκπαίδευση αφορά μόνιμους και αναπληρωτές αλλά και ταυτόχρονα ολόκληρη την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.

Στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα με την ελπίδα ότι η νίκη του θα είναι η αρχή που θα «ξηλώσει το πουλόβερ» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής της που πατάει πάνω στις ανάγκες της πλειοψηφίας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών και των εφοπλιστών, που βάζει τις ζωές των ανθρώπων στο ζύγι των δεικτών της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της  επιχειρηματικότητας.

Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στις ηγεσίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα στην προοπτική της σύγκρουσης και της νίκης. 

Καλούμε γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών με τρόπο ενεργητικό και μάχιμο. Δεν είναι μόνο η απαιτούμενη αλληλεγγύη και  κατανόηση στον απεργό που αλλάζει τις καθημερινές συνήθειες των γονιών, είναι και η έμπρακτη στήριξή του. Απο το απεργιακό ταμείο μέχρι τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες που οργανώνονται.

Καλούμε όλους τους επίδοξους σωτήρες που το επόμενο διάστημα θα έρθουν να ζητήσουν την ψήφο σου, επικαλούμενοι την «ικανότητα», τη «μοναδικότητα» και την «αποκλειστικότητα» που έχουν να λύνουν τάχα τα προβλήματα στην πόλη με τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν και μόνο αυτοί μπορούν.

Τί λένε όλοι αυτοί για την υποχρηματοδότηση στην εκπαίδευση, για τους κακοπληρωμένους δασκάλους και καθηγητές, για την εξάρτηση της παιδείας από το ΕΣΠΑ και τον ασφυκτικό έλεγχο της Ε.Ε. Τί λένε για τη βία, τον επικοινωνιακό αποκλεισμό από δημόσια και ιδιωτικά κανάλια του αγώνα τους, για τα αιτήματα που ψηφίζουν στις μαζικές τους διαδικασίες;

Και για τη δημοτική αρχή; Tί βαραίνει περισσότερο αυτή την ώρα τη διοίκηση του δήμου;

Η ανάγκη να εξυπηρετήσει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την διατήρηση της εξουσίας της στο δήμο, ή να εκφράσει τις διαθέσεις και τις ανάγκες ενός μεγάλου τμήματος των κατοίκων της πόλης που εργάζονται στην εκπαίδευση, να καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική και να συντονιστεί με τους αγωνιζόμενους δασκάλους και καθηγητές;

H   έκδοση ενός δελτίου τύπου για τα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής στα σχολεία της πόλης δεν μπορεί να διασκεδάσει την ανάγκη τοποθέτησης, την ημέρα που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι στους δρόμους απεργώντας σε ολόκληρη τη χώρα, χτυπιέται από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης και αναπνέει τα χημικά τους.

Μόνο ώς κοροϊδία μπορεί να μεταφραστεί για το παρόν, αλλά και μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει για το παρελθόν.

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ