12+1 Λόγοι για να πάρεις θέση Εκτός Πλαισίου!

 1. Για να έχουν βήμα και φωνή παντού τα κινήματα αντίστασης στην εργασιακή, περιβαλλοντική και οικονομική ισοπέδωση της πόλης από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τη γη, δηλητηριάζουν το νερό και βρωμίζουν τον αέρα της πόλης.
 2. Για να υπάρχει μια ανεξάρτητη αριστερή και ανατρεπτική φωνή και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ενάντια στη διαχείριση και τις αυταπάτες που καλλιεργεί.
 3. Γιατί, σε αντίθεση με άλλους, εμείς παλεύουμε για μια πόλη που θα ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες, απέναντι στις πολιτικές ανάπτυξης των κερδών, που θα σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των μεταναστών και των προσφύγων.
 4. Για να δυναμώσουμε το μέτωπο ενάντια στην επιβολή των μνημονιακών μέτρων σε βάρος της ποιότητας ζωής μας. Βάζουμε φραγμό στην κυρίαρχη πολιτική της επιχειρηματικότητας.  Δεν θέλουμε τους δήμους επιχειρήσεις και τους δημότες πελάτες. Απαιτούμε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες και δομές στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την υγεία και την πρόνοια. Μπορούμε να μην αφήσουμε κανένα σπίτι λαϊκό σε χέρια τραπεζίτη, χωρίς ρεύμα και νερό. Οι δημότες δεν είναι εμπόρευμα και οι ανάγκες μας δεν είναι αριθμοί.
 5. Γιατί η ψήφος Εκτός Πλαισίου ενισχύει και προωθεί ένα κίνημα αντίστασης, απειθαρχίας και ανυπακοής στην πόλη, που δεν έχει ανάγκη από καρέκλες, που θα αμφισβητεί τα θεσμικά όρια, θα ανατρέπει την ομοφωνία της σιωπής και την αδράνεια της ανάθεσης των καθεστωτικών παρατάξεων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
 6. Γιατί είμαστε ενάντια στη μίζερη αντίληψη των κυρίαρχων παρατάξεων, που συμβιβάζεται με το ελάχιστο, ικανοποιείται με το αυτονόητο και υποκύπτει στο εφικτό.
 7. Γιατί δεν έχουμε και δεν καλλιεργούμε αυταπάτες ανάλογα με το ποιος διοικεί τον δήμο, ότι δήθεν μπορεί να υπάρχει αριστερή-λαϊκή διαχείριση προς όφελος της πλειοψηφίας, χωρίς σύγκρουση με το κράτος και δίχως ανατροπή του πλαισίου που επιβάλλει.
 8. Γιατί δεν κρύβουμε ότι για να αλλάξουν τα πράγματα, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά, χρειάζονται ανατροπές και ρήξεις με γενικευμένο και καθολικό χαρακτήρα και για την πόλη και για την κοινωνία.
 9. Γιατί η παρουσία μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα βρει μάχιμο και αποφασιστικό αντίπαλο στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και το μίσος που καλλιεργούν ανάμεσα στον λαό. Να μην επιτρέψουμε να ξανασηκώσει κεφάλι το ναζιστικό τέρας, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται.
 10. Για να βγει με ορμή η νέα γενιά στο προσκήνιο της διεκδίκησης της ελπίδας για τη ζωή της. Υπερασπιζόμαστε και ενισχύουμε τις πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης συλλογικοτήτων, στη βάση της λογικής της αλληλεγγύης, της δημιουργίας, της κοινωνικής δράσης και έκφρασης.
 11. Γιατί ονειρευόμαστε  να γίνουν πάλι οι γειτονιές μας πυρήνες και πομποί αντίστασης, αγώνα και αλληλεγγύης.
 12. Γιατί η ψήφος στην Εκτός Πλαισίου – Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση δεν θα προστεθεί σε καμία πλειοψηφία, πρόσκαιρη ή μόνιμη, προεκλογική ή μετεκλογική, στο όνομα της ακυβερνησίας στον δήμο.

Γιατί η επιλογή της ψήφου εντός του πλαισίου, σημαίνει χειρότερη ζωή, χωρίς δικαιώματα, σε άθλιο περιβάλλον και λιγοστούς ελεύθερους χώρους.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.