Ένα πρώτο σχόλιο της ΕΚΤόΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ για το αποτέλεσμα του α’γύρου των εκλογών

Η ΕΚΤόΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ-Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση έδωσε μία εκλογική μάχη με σοβαρότητα, αγωνιστική διάθεση, αποφασιστικότητα και συνέπεια, στη βάση των πρόσφατα διαμορφωμένων αρχών της. Σε αυτή την πρώτη αναμέτρηση που δώσαμε, με ελλείψεις, αδυναμίες και πενιχρά μέσα, δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε τον στόχο που φαινόταν αναγκαίος για να μπορέσει να εκφραστεί εκλογικά η ριζοσπαστική πρόταση που περιγράψαμε προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης.

Tο γεγονός αυτό καθόλου δεν αναστέλλει την αναγκαιότητα και δεν αναιρεί τη δυνατότητα για ένα κίνημα υπεράσπισης και διεκδίκησης των αναγκών και δικαιωμάτων στην πόλη μας. Απεναντίας, το εκλογικό αποτέλεσμα το καθιστά περισσότερο αναγκαίο και επιτακτικό, καθώς αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό στα ζητήματα του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων κτλ,όπου η χρόνια αυτοτελής  απουσία μίας αριστερής ριζοσπαστικής εναλλακτικής πρότασης, με μόνιμα και ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά, έδωσε τη δυνατότητα στις δυνάμεις της διαχείρισης να εδραιωθούν και να κυριαρχήσουν. Σήμερα, η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή συνδυασμού με ρατσιστικές και ξενοφοβικές  αντιλήψεις καθώς και η διαφαινόμενη πλειοψηφία του που φαίνεται ότι θα σχηματιστεί θα είναι ακόμη πιο συντηρητική και ενσωματωμένη στο κυρίαρχο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι μνημονιακές απαιτήσεις και οι ανάγκες του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Τα ζητήματα αυτά, καθώς και η πολιτική μας τοποθέτηση στον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής, είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχουμε με τα μέλη και τους φίλους της ΕΚΤόΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ  τις ερχόμενες ημέρες. Ευχαριστούμε όσους εμπιστεύθηκαν εκλογικά την πολιτική μας πρόταση. Παραμένουμε παρόντες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.