Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τις κατακτήσεις του λαού! | ΕΚΤόΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση του Μητσοτάκη από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησής της δεν αφήνει κανένα περιθώριο αυταπατών σε ό,τι αφορά τις προθέσεις που έχει και τα συμφέροντα που θα εξυπηρετήσει.

Από τη σύνθεσή της ακόμη έγινε φανερό ότι ήρθε για να ξεπληρώσει συμβόλαια, να εξυπηρετήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και να προωθήσει εκείνη την πολιτική που, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, θα εξασφαλίζει για το κεφάλαιο και τους συμμάχους τους αύξηση της κερδοφορίας, επιχειρηματική επέκταση, με ταυτόχρονη διεύρυνση της οικονομικής και πολιτικής τους δύναμης. Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι ο πιο πιστός, αυθεντικός και ανθεκτικός εκφραστής των κυρίαρχων επιχειρηματικών συμφερόντων στη χώρα και ορκισμένος εχθρός των λαϊκών.

Στο πλαίσιο των (εν πλήρη ισχύ και κυριαρχία) μνημονιακών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι μπορεί να περιμένουμε κάτι θετικό για την κοινωνική πλειοψηφία.

Σε προτεραιότητα για την κυβέρνηση δεν είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας, όπως υποκριτικά επιχειρούν να εμφανίζουν με τη βάρβαρη πολιτική τους, αλλά η αύξηση των δεικτών κερδοφορίας και η επίτευξη των πλεονασμάτων για την εξυπηρέτηση των δανειστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Με αυτήν την αντίληψη αντιμετωπίζει και κάθε δυνατότητα ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των ανθρώπων στην πόλη· μόνο εάν και εφόσον παράγει κέρδος και αξίες για το κεφάλαιο. Αυτή είναι η γραμμή που συνδέει τις επιλογές της από την καταστροφή της El Dorado στη Χαλκιδική, μέχρι το καζίνο στο Ελληνικό και το επιχειρηματικό πάρκο στα Λιπάσματα.

Η δήλωση Μητσοτάκη για τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας στα 204 στρέμματα στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων είναι έξω και απέναντι από τα αιτήματα και τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης και του Λεκανοπεδίου. Ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε και με αυτήν την οπτική θα εναντιωθούμε στα σχέδια για ειδική οικονομική ζώνη στην περιοχή, όπως πραγματικά φαίνεται να είναι η στόχευση των εξαγγελιών του.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να μην περιμένουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που είναι σίγουρο ότι θα ευθυγραμμιστούν με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της Cosco για την περιοχή και στο συγκεκριμένο θέμα. Σε αυτό το πεδίο θα δοκιμαστεί και η στάση της δημοτικής αρχής, που απ’ ό,τι φαίνεται δείχνει να κινείται στην ίδια τροχιά όπως με αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, αλλά με λεκτικούς «ακτιβισμούς».

Οι μαζικοί φορείς και οι συλλογικότητες της πόλης χρειάζεται να συγκροτήσουμε με ενιαίο τρόπο και λόγο τις δικές μας προτεραιότητες και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια μέσα από συλλογικούς αγώνες και επεξεργασίες.

Με αυτό το «μείγμα» πολιτικής, η επέκταση του κρατικού αυταρχισμού και η αναίρεση λαϊκών κατακτήσεων δεν είναι η «εμμονή της δεξιάς», όπως παραπλανητικά διαδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το απαιτούμενο πλαίσιο του νόμου και της τάξης που χρειάζεται για να επιβληθεί με τη βία η πολιτική του κεφαλαίου.

Από την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την επιχείρηση μετατροπής του χώρου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε μουσείο, μέχρι την επιβολή της αστυνομοκρατίας, με την ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό των κατασταλτικών μηχανισμών, γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιχειρήσει να συκοφαντήσει τις αξίες και τα οράματα της κοινωνικής ανυπακοής, να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να στείλει το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε όποιον αντιστέκεται στην πολιτική της.

Η επιλογή να είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει συνιστά πρόκληση για το φοιτητικό κίνημα και τη νεολαία, που πρέπει να είναι η πρώτη που θα «σηκώσει το γάντι» με ένα μαζικό και αποφασισμένο κίνημα που θα βρεθεί απέναντί της, για να ανατρέψει τα σχέδιά της και να επιβάλλει τις ιστορικές κατακτήσεις του!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.
ΤΡΙΤΗ 23/07/2019 18:00μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.