Κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση για την απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων απο τη Δραπετσώνα|ΕΚΤόΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Και το όνομα αυτού…Βενζόλιο.

Μετά από έναν σχεδόν χρόνο βγήκε το αποτέλεσμα των μετρήσεων για τη δυσοσμία στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση  του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μετρήσεις έδειξαν ότι υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν πολύπλευρες, μακροχρόνιες και βαριές  επιπτώσεις στην υγεία.  H “περίοδος χάριτος εν χορδαίς και οργάνοις” που δόθηκε απο τη δημοτική αρχή στην επιχειρηματική ασυδοσία έληξε και μαζί της η καταφανής κοροϊδία, με θύμα την υγεία των κατοίκων της πόλης και την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της  που ζουν, διασκεδάζουν και αθλούνται στην περιοχή και περιοδικά πλήθος κόσμου από όλο το λεκανοπέδιο που παρακολουθεί πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν έγιναν μόνο μάρτυρες της ασύμβατης συνύπαρξης, αλλά και πειραματόζωα των ρυπογόνων δραστηριοτήτων του Μελισσανίδη. 

Οι κάτοικοι του Κερατσινίου αλλά ιδιαίτερα της Δραπετσώνας δεν χρειάζονταν καμία μέτρηση για να το διαπιστώσουν. Μόνο η δημοτική αρχή ήθελε «αποδείξεις», μόνο και μόνο για να δώσει παράταση ζωής σε ένα πρόβλημα που χρειάζεται πυγμή, αποφασιστικότητα και πρόθεση για ρήξη με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα για να λυθεί. Γι’ αυτό θεωρούμε υποκριτική τη δήλωση στήριξης του Δημάρχου στην πρωτοβουλία του Τερψηχώρου. Δήλωση που ουσιαστικά επιχειρεί να μπεί σφήνα και να  ακυρώσει την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα απο φορείς, σωματεία, σχολεία και συλλογικότητες της πόλης με στόχο την ακύρωση του αρθρου 70 του Μεσοπρόθεσμου (ΜΠΔΣ) 2019-2022, την άμεση και οριστική απομάκρυνση της OIL ONE και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο της διεκδίκησης ανθρώπινων όρων και συνθηκών ζωής στην πόλη. Όπως μόνο οργή προκαλεί και η αντίστοιχη δήλωση της παράταξης του Καμά (ΠΑΣΟΚ) που, λες και κατέβηκε απο τον ουρανό, καμώνεται ότι αγνοεί ότι ο Μανιάτης ως υπουργός του Σαμαρά έδωσε την άδεια για τη λειτουργία της σε χώρο που προορίζονταν για μη βιομηχανικές χρήσεις και ανάπλαση.    

Ενώ η δημοτική αρχή για πολλά χρόνια είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αρκέστηκε στο να καλέσει  τους βουλευτές της Β΄Πειραιά να τους ενημερώσει και να τους παρακαλεί για νομοθετική ρύθμιση. Κάλεσε δηλαδή αυτούς που ψήφισαν τους διάφορους νόμους εγκατάστασης (κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και επέκτασης (κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) όλων των εγκαταστάσεων της OIL ONE να δώσουν λύσεις. Καλεί δηλαδή τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Καλεί αυτούς που ψηφίζουν νόμους που υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα να το λύσουν. 

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που ενώνει όλα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και σχέδια και τα εξυπηρετεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι τα 640 στρέμματα που ανήκουν στον λαό τους Κερατσινίου και της Δραπετσώνας  που με τόσο πάθος διεκδικούν όλοι τους. 

Από το νέο σχέδιο του Master Plan της COSCO, από το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία πάρκου καινοτομίας στον χώρο, που καλοβλέπει η δημοτική αρχή, την εκμετάλλευση  από ιδιωτικά συμφέροντα του όλου χώρου, την παραμονή και επέκταση των  εγκαταστάσεων της OIL ONE, τη συνέχιση της λειτουργίας της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ και φυσικά τη λειτουργία της LAFARGE.

Αυτά τα 640 στρέμματα είναι που ενώνουν τον λαό της Δραπετσώνας και του Κερατσινιού αλλά και όλον τον εργαζόμενο κόσμο του Πειραιά. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας για την απαλλοτρίωση και των 640 στρ. χωρίς καμία αποζημίωση,  για να μην ξεπουληθούν στα ιδιωτικά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να ανήκουν στο λαό με πράσινο, ελεύθερους χώρους, για να γίνει ουσιαστικά ένα πνεύμονας στην καρδιά του Πειραιά.

Για να μην επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν το μαύρο μπλοκ των μνημονίων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου (Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και τα κόμματα που τους στηρίζουν (Χ.Α.-Ελληνική Λύση), για να μην παρακαλάμε βουλευτές να νομοθετήσουν για εμάς όπως η δημοτική αρχή, να πάρουμε την υπόθεση του μπλοκαρίσματος της λειτουργίας των ρυπογόνων  εγκαταστάσεων στα χέρια μας.

Να σταματήσουμε μόνοι μας, συντονισμένα, το τέρας που μας μολύνει και σκοτώνει.  

Καλούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της Τετάρτης 11/9/2019 στις 6:30 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στις εγκαταστάσεις της OIL ONE.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.